dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Helsingørs borgmester vil have redegørelse fra Horten
Benedikte Kiær (K) vil indtil videre holde Horten ud i strakt arm.
Foto: Thinkalike/Helsingør Kommune

Helsingørs borgmester vil have redegørelse fra Horten

Foreløbig holdes advokatfirmaet "ud i strakt arm". I Aalborg advarer borgmesteren mod at afskrive Horten på grund af en folkestemning.

Der er brug for en grundig og troværdig redegørelse fra advokatfirmaet Horten, før Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), igen vil have tillid til firmaet.

Det skriver hun på Facebook, efter at TV2-dokumentaren "Den sorte svane" via skjulte optagelser har vist, hvordan den nu fyrede Horten-advokat Nicolai Dyhr holdt møder med kriminelle og rådgav dem om svindel.

"Bander og rockere er noget rigtig skidt, som alle skal holde sig langt fra. Derfor er det for mig ufatteligt, at et advokatfirma som Horten kan blive koblet til den verden i TV2’s dokumentar," skriver hun og fortsætter:

"Indtil der er en forklaring og garantier, skal vi i Helsingør Kommune selvfølgelig også holde det pågældende advokatfirma ud i strakt arm. Derfor vil jeg foreslå økonomi- og erhvervsudvalget i Helsingør Kommune, at vi skal have en redegørelse fra Horten, og får vi ikke det, så skal vi suspendere alt samarbejde med dem!"

Dermed følger hun trop i forhold til Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), som onsdag sagde til Ritzau, at der er "brug for en overordentlig god forklaring fra Horten, og får vi ikke det, så vil vi suspendere samarbejdet."

"Nu holder vi dem ud i strakt arm, indtil vi får en forklaring," sagde han.

Lasse Frimand: Pas på folkestemning

I Aalborg understreger borgmester Lasse Frimand Jensen (S), at kommunen ikke har nogen fast aftale med Horten, og at den nu fyrede partner ikke var en del af afdelingen for Offfentlig Regulering, som kommunen primært har benyttet.

"Det ville i min optik være forkert og farligt at afskrive en virksomhed på baggrund af en folkestemning. Men vi er selvfølgelig nødt til at finde ud af, hvor dybt problemet stikker, og om der generelt er tillid i byrådet til Horten, for det skal der naturligvis være, hvis vi skal samarbejde med dem," skriver han.

Derfor vil det blive et emne på økonomiudvalgets møde 10. juni, om der fortsat er tillid til Horten, oplyser han.

Bech-Bruun sidste år

I København skal økonomiudvalget som tidligere omtalt drøfte kommunens fortsatte engagement med Horten efter ønske fra to borgmestre, Venstres Jens-Kristian Lütken og SF's Sisse Marie Welling.

I Kolding vurderer kommunaldirektør Merete Dissing over for JydskeVestkysten, at sagen ikke vil få konsekvenser for det fortsatte samarbejde med Horten. Kolding har ingen faste aftaler med Horten og har aldrig mødt Nicolai Dyhr, og kommunen fik en orientering om, at tv-udsendelsen var på vej, og at Dyhr fratrådte. 

Sidste år blev advokatfirmaet Bech-Bruun dømt i Højesteret i den såkaldte udbytteskattesag, uden at det fik konsekvenser for Koldings samarbejde med en anden afdeling af firmaet, påpeger avisen.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.